Als je al een keer bij onze locatie in Londen hebt geroeid zal je haar vast herkennen, dit is Harriet. Sinds 2018 versterkt zij ons team, waar ze meteen in het diepe is gegooid vlak na de opening van onze Toprow Putney locatie.

Wat begon als een zomerbaantje werd na een winter als chalet host toch weer een goede plek om naar terug te keren, gezien ze het coachen zo leuk vond. Dit bijbaantje is toch uitgegroeid tot een grotere verantwoordelijkheid, waar Harriet de meeste communicatieve taken voor beide Londen locaties op zich neemt.


Harriet heeft veel sporten geprobeerd in het verleden maar “sporten waarbij ik moest gooien, vangen, raken of schoppen waren niet voor mij weggelegd, mijn hand-oog coördinatie was altijd ver te zoeken”, aldus Harriet zelf. Op haar dertiende zag ze een poster voor het beginners roeien en daar begon haar liefde voor de sport. Zo heeft ze geroeid op school en toen ze studeerde. Tijdens haar studie is ze begonnen als coach voor de eerstejaars teams om dicht bij de club en de sport te blijven. Tegenwoordig roeit ze bij London Rowing Club aan de Thames, waar ze gedurende de lockdowns gelukkig nog wel heeft kunnen roeien.


Volgens Harriet is roeien “een geweldige manier om buiten te komen en het is een echt unieke manier om een watersport te beoefenen in het hartje van Londen.” Hoewel er genoeg roeiverenigingen zijn in London, heeft Harriet veel zin om de sport aan te bieden aan mensen die er eerder nog niet aan toe waren gekomen, voor wie de stap naar een vereniging te groot is. “Willen genieten op het water is een hele goede reden om te roeien.”

 

Even voorstellen: Reinier Calkhoven

Even voorstellen: Reinier Calkhoven

Dit is Reinier, een spontane, bescheiden zeilinstructeur met gevoel voor humor. JongReinier is begonnen op 7-jarige leeftijd met zeilen. Voor de lezers die onbekend zijn met de leeftijd waarop je mag beginnen met optimist zeilen bij het Watersportcentrum. Bij het...

Even voorstellen: Aster Verhagen

Even voorstellen: Aster Verhagen

Dit is Aster, een spontane, lieve en altijd vrolijke zeilinstructrice. Aster is een prachtig voorbeeld van een door het watersportcentrum opgeleide zeilinstructrice. Dit zal ik uitleggen. De moeder van Aster begon 13 jaar geleden met een Valk cursus bij het...

Even voorstellen: Will Golding

Even voorstellen: Will Golding

Zoals zoveel mensen in onze sport, begon Will niet als roeier. In plaats daarvan beoefende hij naast crosscountry ook voetbal en rugby, "niet bijzonder goed", zoals hij het zegt. Na zijn eerste jaar aan de University of East London kwam hij tot de conclusie dat hij te...