Als je al een keer bij onze locatie in Londen hebt geroeid zal je haar vast herkennen, dit is Harriet. Sinds 2018 versterkt zij ons team, waar ze meteen in het diepe is gegooid vlak na de opening van onze Toprow Putney locatie.

Wat begon als een zomerbaantje werd na een winter als chalet host toch weer een goede plek om naar terug te keren, gezien ze het coachen zo leuk vond. Dit bijbaantje is toch uitgegroeid tot een grotere verantwoordelijkheid, waar Harriet de meeste communicatieve taken voor beide Londen locaties op zich neemt.


Harriet heeft veel sporten geprobeerd in het verleden maar “sporten waarbij ik moest gooien, vangen, raken of schoppen waren niet voor mij weggelegd, mijn hand-oog coördinatie was altijd ver te zoeken”, aldus Harriet zelf. Op haar dertiende zag ze een poster voor het beginners roeien en daar begon haar liefde voor de sport. Zo heeft ze geroeid op school en toen ze studeerde. Tijdens haar studie is ze begonnen als coach voor de eerstejaars teams om dicht bij de club en de sport te blijven. Tegenwoordig roeit ze bij London Rowing Club aan de Thames, waar ze gedurende de lockdowns gelukkig nog wel heeft kunnen roeien.


Volgens Harriet is roeien “een geweldige manier om buiten te komen en het is een echt unieke manier om een watersport te beoefenen in het hartje van Londen.” Hoewel er genoeg roeiverenigingen zijn in London, heeft Harriet veel zin om de sport aan te bieden aan mensen die er eerder nog niet aan toe waren gekomen, voor wie de stap naar een vereniging te groot is. “Willen genieten op het water is een hele goede reden om te roeien.”

 

Even voorstellen: Ottojan Splinter

Even voorstellen: Ottojan Splinter

Je zult hem vast al eens een keer hebben gezien en misschien is/was hij wel jouw roei-instructeur! Ottojan, student Bouwkunde aan de Hogeschool Inholland Haarlem, heeft zijn passie voor de roeisport ontwikkelt bij de studentenroeivereniging Amphitrite. Als lid heeft...

Even voorstellen: David Jonker

Even voorstellen: David Jonker

De trouwe lezer van de TopRow blog heeft zijn naam al eens voorbij zien komen; David Jonker. Normaliter neemt hij de interviews af, maar dit keer staat hij zelf in de spotlight. Ik sprak met de “meest veelzijdige werknemer” van onze organisatie. Wie als instructeur...

Even voorstellen: Louise van Giezen

Even voorstellen: Louise van Giezen

“Zwitserse klokje”Louise werkt nu twee jaar bij Toprow. Ze is ooit geïntroduceerd door de huidige hoofdinstructeur Merel. Zij kennen elkaar van het junior roeien bij KR&ZV het Spaarne. Louise was begonnen als junior wedstrijd roeister maar na 2 jaar vond ze het...