“Zwitserse klokje”
Louise werkt nu twee jaar bij Toprow. Ze is ooit geïntroduceerd door de huidige hoofdinstructeur Merel. Zij kennen elkaar van het junior roeien bij KR&ZV het Spaarne. Louise was begonnen als junior wedstrijd roeister maar na 2 jaar vond ze het wedstrijdroeien te intens. Ze deed een stapje terug. Op 18 jarige leeftijd schreef ze zichzelf en drie jongere meiden in voor het studenten clubveld. Merel was een van de ploeggenoten in de club dubbel vier. Na een aantal wedstrijden hadden de studenten door dat deze jonge meiden aardige konden roeien. Tijdens de wedstrijden hoorde ze de studenten ploegen fluisteren “doen zij alweer mee”. Met een aantal gewonnen wedstrijden en 3e plek in het eindklassement was dit geheel terecht. Bij het Spaarne werden ze het “Zwitserse klokje” genoemd omdat ze zo synchroon roeide.

Amphitrite
Na haar middelbare schooltijd besloot ze in Haarlem te studeren. Tijdens haar eerste studie jaar sloot ze zich aan bij de studentenroeivereniging Amphitrite. Waarvan het boothuis niet ver van het Spaarne vandaan ligt. Tijdens haar Amphitrite lidmaatschap heeft ze zelf niet veel in de boot gezeten maar meer de tijd genomen om het coach vak eigen te maken. Met haar ervaring als jeugd roeister probeert ze de student roeiers gelijkheid, balans en een scherpe inpik bij te brengen. Na het coachen nam ze de rol van assessor roeien over van het voorgaande senaat. Een jaar later werd ze instructeur bij het roeicentrum en konden wij haar opgestapelde berg aan ervaring goed gebruiken.

Toprow Haarlem
Het zal sommige niet ontgaan zijn dat Toprow een tweede roeilocatie heeft geopend in Haarlem. Louise was een van de initiatiefnemers in het proces. Het is niet opvallend dat de tweede Toprow locatie in het Amphitrite gebouw was geopend. Louise werd aangesteld als hoofdinstructeur en de eerste twee blokken liepen voorspoedig. Er waren steeds meer mensen geïnteresseerd in het leren roeien, de cursisten waren enthousiast en de inschrijvingen namen toe. Totdat Corona roet in het roeien gooide en er op 1,5m van elkaar gesport moet worden. Hopelijk versoepelen de maatregelen in maart en kan het blok wat er nu gepland staat doorgang vinden.

Roeiwater
Voor de roeiers die niet bekend zijn in Haarlem. Louise beschrijft het water en de omgeving hetzelfde als in Amsterdam alleen dan iets smaller. Je kan net als in Amsterdam de binnenstad in varen en de stad uit richting natuurgebied. Ben je benieuwd hoe het roeiwater is? Kom een keer langs op onze nieuwe locatie en misschien kom je Louise tegen!

Even voorstellen: Ottojan Splinter

Even voorstellen: Ottojan Splinter

Je zult hem vast al eens een keer hebben gezien en misschien is/was hij wel jouw roei-instructeur! Ottojan, student Bouwkunde aan de Hogeschool Inholland Haarlem, heeft zijn passie voor de roeisport ontwikkelt bij de studentenroeivereniging Amphitrite. Als lid heeft...

Even voorstellen: David Jonker

Even voorstellen: David Jonker

De trouwe lezer van de TopRow blog heeft zijn naam al eens voorbij zien komen; David Jonker. Normaliter neemt hij de interviews af, maar dit keer staat hij zelf in de spotlight. Ik sprak met de “meest veelzijdige werknemer” van onze organisatie. Wie als instructeur...

Even voorstellen: Floris van de Ruit

Even voorstellen: Floris van de Ruit

Dit is Floris, een vrolijk, altijd lachende instructeur maar ook op een goede manier perfectionistisch. De geschiedenis van FlorisFloris is als peuter matroos begonnen met zeilen. Op 2 jarige leeftijd stond hij met een oranje reddingsvest om zijn nek klaar om de boot...