In de rubriek ‘Vlotverhalen’ interviewen we elke keer iemand die geroeid of gezeild heeft bij een van onze locaties. Wij spreken met Frits die roeit bij Roeicentrum Berlagebrug.

Open dag
Na een open dag bij roeicentrum Berlagebrug was Frits verkocht. Hij was met zijn levenservaring ervan overtuigd geen sportman te zijn. In het verleden probeerde hij van alles; golf, tennis en hockey. Geen van alle sporten hield hij lang vol. Tot hij voor het eerst in een roeiboot zat. Het verschil tussen zijn eerder beoefende sporten en roeien is dat het element water een rol speelt. Het rondvaren op het water ervaart hij als prettig. Daarnaast is het inspannend en er komt een hoop techniek bij kijken. Inmiddels traint hij al 6 jaar lang iedere week.

Onderschat
Zijn eerste roei cursus is een interessante. Tijdens de 1e les van de cursus ontmoetten hij zijn mede ploeggenoten. Op het eerste gezicht zagen de dames waar hij mee was ingedeeld er broos, oud en breekbaar uit. De instructrice die zijn ploeg in die tijd les gaf zei tegen de hoofdinstructeur “ik weet niet of dit een goede match is”. Wat bleek, nadat ze hadden uitgezet van de kant in de C4+ roeide de drie oude broze dametjes als een goed geoliede machine. Frits zat ook aan boord en kwam meer als last over dan een aanwinst voor de ploeg. Hij meent zich te herinneren dat hij een van de dollen de verkeerd om had staan. Dat zou een deel van het verhaal kunnen verklaren. De tweede les werd hij overgeplaatst naar een andere ploeg.

Verdrinkingsnood
Een ander opvallend verhaal is dat hij een vogel in verdrinkingsnood te hulp heeft geschoten. Zijn toenmalige instructeur zag het gebeuren en wilde er zo snel mogelijk naar toe. In de C4+ was dit een behoorlijk lastige klus aangezien hun boot niet dicht bij de vogel lag. Gelukkig was de instructeur ervaren genoegen om met aanwijzingen zijn bekwame roeiers aan te sturen. Met flink wat gemanoeuvreer lagen ze perfect voor de vogel en kon de instructeur het leven van de vogel veiligstellen. De vogel werd op een stuk land aan de kant gezet en de les ging door. Dit hele gebeurde op de heenweg van Frits zijn les. Op de terugweg was de zielige vogel verdwenen. Het is nog altijd een raadsel voor de roeiers en de instructeur wat er met het dier is gebeurd.

Door de jaren heen is Frits in een vaste ploeg gegroeid met inmiddels ook zijn eigen vrouw aan boord. Zijn ploeg roeit op een vaste dag en tijd en het belangrijkste is dat hij niet meer denkt aan stoppen of doorzoeken naar een nieuwe sport.

Vlotverhalen: Balthasar

Vlotverhalen: Balthasar

In de rubriek ‘Vlotverhalen’ interviewen we elke keer iemand die geroeid of gezeild heeft bij een van onze locaties. Wij spreken met Balthasar die roeit bij Roeicentrum Berlagebrug!KenmerkenBalthasar is te herkennen aan zijn feloranje oproei jasje. Het is een van de...

Vlotverhalen: Anna Mol

Vlotverhalen: Anna Mol

In de rubriek ‘Vlotverhalen’ interviewen we elke keer iemand die geroeid of gezeild heeft bij een van onze locaties. Wij spreken met Anna Mol die roeit bij Roeicentrum Berlagebrug. Het eerst wat Anna zei tijdens ons gesprek is “je kan het roeien zo gek maken als...

Vlotverhalen: de drie Musketiers

Vlotverhalen: de drie Musketiers

In de rubriek ‘Vlotverhalen’ interviewen we elke keer iemand die geroeid of gezeild heeft bij een van onze locaties. Dit keer spreken wij drie dames die roeien bij Roeicentrum Berlagebrug. Dit vlotverhaal gaat over Lidwien, Marianne en Anneke. Lidwien is ooit begonnen...