In de rubriek ‘Vlotverhalen’ interviewen we elke keer iemand die geroeid of gezeild heeft bij een van onze locaties. Dit keer spreken wij met Jacqueline, die roeit bij Roeicentrum Berlagebrug

Avondvierdaagse
Jacqueline roeit nu zo’n zes jaar bij Roeicentrum Berlagebrug. Het idee om te gaan roeien ontstond tijdens de avondvierdaagse. Een van de meelopende moeders vertelde een aanstekelijk verhaal over roeien tijdens het Amsterdam Light Festival. Ze schreef zich in voor het september blok.

Onbekende ploeg
De eerste keer het Festival varen was gelijk een van haar meest memorabele roei avonturen. Ze had toen nog geen vaste ploeggenoten en werd met onbekende mensen in de boot geplaatst. In de boot zat een Spaans stel waarvan de jongeman net door zijn vriendin van Schiphol was opgehaald. Waarschijnlijk was dat haar avontuurlijke romantische idee om haar vriend kennis te laten maken met de Amsterdamse grachten. De vierde roeier was een wat oudere man.

Komt het goed?
Eenmaal in de boot met haar drie tijdelijke ploeggenoten is het altijd wennen aangezien iedereen een ander ritme vaart en er technische verschillen zijn. Na vijf halen was duidelijk dat de overhaaste Spanjaard zich had vergist in de sport. Hij was een kajakker en dacht dat roeien ongeveer hetzelfde zou zijn. Voor een roeier is het altijd een enorme belediging om de sport kajakken voor roeien aan te zien. Gelukkig had de instructeur hem op boeg gezet. De oudere heer op nummer 2 wilde onderweg niet alleen bellen maar ook nog eens plassen – hij heeft dat nog daadwerkelijk gedaan -. Tot grote hilariteit van de Spanjaarden die op 3 en 4 zaten. Jacqueline heeft vooral veel complimenten voor de instructeur die heel strak met de drie roeiers en een kajakker de hele route probleemloos heeft weten te varen. Dit was haar eerste maar zekers niet haar laatste ALF tocht.

Vlotverhalen: Balthasar

Vlotverhalen: Balthasar

In de rubriek ‘Vlotverhalen’ interviewen we elke keer iemand die geroeid of gezeild heeft bij een van onze locaties. Wij spreken met Balthasar die roeit bij Roeicentrum Berlagebrug!KenmerkenBalthasar is te herkennen aan zijn feloranje oproei jasje. Het is een van de...

Vlotverhalen: Frits

Vlotverhalen: Frits

In de rubriek ‘Vlotverhalen’ interviewen we elke keer iemand die geroeid of gezeild heeft bij een van onze locaties. Wij spreken met Frits die roeit bij Roeicentrum Berlagebrug. Open dagNa een open dag bij roeicentrum Berlagebrug was Frits verkocht. Hij was met zijn...

Vlotverhalen: Anna Mol

Vlotverhalen: Anna Mol

In de rubriek ‘Vlotverhalen’ interviewen we elke keer iemand die geroeid of gezeild heeft bij een van onze locaties. Wij spreken met Anna Mol die roeit bij Roeicentrum Berlagebrug. Het eerst wat Anna zei tijdens ons gesprek is “je kan het roeien zo gek maken als...