Midden in de chaos dat 2020 is, viert Toprow de opening van een nieuwe locatie in Melbourne, Australië. De eerste Australische roeiers zullen op 4 November te water gaan, 8 maanden na de origineel geplande opening van de locatie, wat helaas was uitgesteld door de COVID-19 maatregelen.

Hoofdinstructeur Will Golding is gedurende de lockdown een positief lichtpuntje gebleven en heeft elke week de bevolking van Victoria (en onze andere roeiers over de wereld) meegenomen in Facebook Live Workouts en heeft gecoacht via Virtual Ergometer Coaching. Naast deze online presence heeft Will deze tijd aangegrepen om de locatie, boten en instructeurs voor te bereiden op het eerste echte roeiblok, dat van start zal gaan zodra het kan! Zoals met veel andere locaties hebben wij veel support gekregen van de lokale partner Richmond Rowing Club, wiens bestuur ons een helpende hand heeft gegeven wanneer het ging om het openen van de deuren na een tweede lockdown in Melbourne en meer. We kijken er naar uit om deze band de komende jaren te blijven versterken.


 

 

 

 

 

 


Onze coaches “down under” kijken er naar uit om eindelijk te kunnen beginnen en staan te popelen om onze cursussen aan te bieden aan de bevolking die zich stand heeft gehouden tijdens de strenge maatregelingen in Australië.

Waar onze roeiers op het noordelijk halfrond het moeten doen met ergometers, skiffjes, Liteboats en creatieve constructies om de verspreiding van COVID-19 tegen te houden, wensen wij alle roeiers in Melbourne veel plezier!

Vlotverhalen: Anna Mol

Vlotverhalen: Anna Mol

In de rubriek ‘Vlotverhalen’ interviewen we elke keer iemand die geroeid of gezeild heeft bij een van onze locaties. Wij spreken met Anna Mol die roeit bij Roeicentrum Berlagebrug. Het eerst wat Anna zei tijdens ons gesprek is “je kan het roeien zo gek maken als...

Even voorstellen: David Jonker

Even voorstellen: David Jonker

De trouwe lezer van de TopRow blog heeft zijn naam al eens voorbij zien komen; David Jonker. Normaliter neemt hij de interviews af, maar dit keer staat hij zelf in de spotlight. Ik sprak met de “meest veelzijdige werknemer” van onze organisatie. Wie als instructeur...

Even voorstellen: Louise van Giezen

Even voorstellen: Louise van Giezen

“Zwitserse klokje”Louise werkt nu twee jaar bij Toprow. Ze is ooit geïntroduceerd door de huidige hoofdinstructeur Merel. Zij kennen elkaar van het junior roeien bij KR&ZV het Spaarne. Louise was begonnen als junior wedstrijd roeister maar na 2 jaar vond ze het...