Wij gaan van het onhaalbare het haalbare maken! Van origine zijn Justin en Fleur roeiers en beide (oud-)Toprow instructeurs. Tijdens de eerste lockdown zijn wij helemaal fan geworden van racefietsen. Zo is Justin afgelopen zomer in zijn eentje naar Spanje gefietst. Lennard maakt onze ploeg compleet en is een fanatiek oud triatlonatleet.

Met zijn drieën gaan wij een bizarre uitdaging aan. Zaterdag 26 juni zullen wij voor de Maarten van der Weijden foundation De Ronde van Nederland gaan fietsen. Wij gaan in 1 rit alle 12 de provincies van Nederland doorfietsen. Dit komt neer op ruim 600km. Dit gaan wij proberen zonder te slapen en binnen 24 uur.


Over de rit: Tijdens de rit zullen we afhankelijk van de wind, maar waarschijnlijk vanaf Arnhem via Limburg naar Zeeland fietsen, daarna in een streep door naar Groningen en dan terug naar het zuiden en in Arnhem eindigen. De route kun je ook zien op de website van Follow my Challenge. Er zal een volgauto meerijden voor het leveren van eten en drinken onderweg, want we proberen zo min mogelijk te pauzeren en fietsend te eten en drinken om geen tijd te verliezen. Maarten van der Weijden zal ook een deel met ons mee fietsen om ons aan te moedigen! Wij gaan ons uiterste best doen om de tocht tot het einde te volbrengen. Benieuwd of wij deze barre tocht gaan halen?

Wij hebben in ieder geval hard getraind de afgelopen maanden. Vanaf februari zijn wij begonnen met ons trainingsschema. Door weer en wind hebben wij heel wat kilometers afgelegd. Hagelbuien, bevroren voeten en extreme warmte hebben we overleefd. De trainingen waren zwaar zowel mentaal als fysiek. Waar in het begin 4 uur fietsen aan voelde als een oneindigheid zijn we nu gewend om op onze zondag ruim 8 uur lang te fietsen. Hoofd leeg, niet nadenken en gaan. Tijdens de trainingen hebben we al veel geleerd over welk voedsel voor ons het beste werkt en dat genoeg eten en drinken cruciaal is. Zo hebben we een keer de fout gemaakt om 150km proberen te fietsen met maar één banaan. Qua drinken is het mega slim gebleken om isotone in ons drinken te hebben. Dit werkt voor betere koolhydraatopname en langdurige energieafgifte tijdens het sporten. Qua eten houden we het bij zelfgemaakt energy bars, pasta en rijstcake (letterlijk rijst gekookt in appelsap en kokosmelk, bah). Over de conditie maken we ons geen zorgen. Waar in ons lichaam als eerste de limieten bereikt gaan worden vragen wij ons ook af. Zal dit de zadelpijn zijn? Pijn aan de benen, schouders of buik van al het eten? Of eerder mentaal?

Hou de blog in de gaten voor ons verhaal na de tocht. Wij hebben tijdens onze trainingen in ieder geval leren afzien! Hopelijk resulteert dit in een geslaagde tocht! Alle donaties zijn welkom en wij hopen jullie te zien op 26 juni!

Sportieve groeten Justin, Lennard en Fleur

Mocht je het leuk vinden om ons live te volgen of een stuk mee te fietsen dan kan dat via:

Wil je deze actie steunen? Doneer dan via: