Wij nemen je elke week mee in de rubriek “Even voorstellen: uw instructeur”, het team van TopRow, werkzaam bij locatie Roeicentrum Berlagebrug.

Dit is Andrea van den Eijkel, fanatiek roeier maar helaas een beetje ongelukkig als instructeur. Iedereen kent het wel, je begint aan je nieuwe baan, of nouja bijna dan, en je wil iedereen laten zien wat je in je hebt. Jij wordt de beste instructeur van Berlage. Zo zal Andrea vast ook in de start blokken hebben gestaan… om een valse start te krijgen met het Corona virus. Maar na wat maanden stil te hebben gezeten is ze dan nu eindelijk begonnen met de skiff lessen op het roeicentrum. Gelukkig kan ze dan nu eindelijk van haar hobby haar werk maken.

Een wijze les die elk beginnend instructeur goed van pas zal komen is het houden van eigen wal. Nu weet Andrea dat al als een van de beste, want zo een fout maak je maar een keer. Andrea heeft namelijk in haar eerste jaar een wedstrijd mogen sturen in een C4. Jammer genoeg wist onze onwetende stuur niet waar ze mocht varen tijdens het oproeien – voelen jullie de bui ook al hangen? -. Er lagen boten stil in baan 0 en Andrea kon maar niet bedenken waarom. Dus ging onze slimme stuur “er ff omheen, we moeten al bijna starten!” Wat een goed idee is, totdat je bedenkt dat de boten stillagen omdat er een wedstrijd aan kwam, waar Andrea dus pal voor is gaan liggen. Met een hoop gegil en geschreeuw is ze niet geraakt door de opkomende wedstrijd en lag ze optijd weer veilig in de kant. Wat zegt ze er zelf over? “Wel van geleerd, maar je kunt het een eerstejaars ook niet kwalijk nemen toch?”

Als verwoed competitie roeier bij Asopos de Vliet heeft Andrea het allemaal al gezien! Van C4, naar gladde vier, naar acht om te eindigen in de skiff. Maar zoals een echte competitie roeier weet, de borrel is net zo belangrijk als de training, dus neemt Andrea deze borrel gewoon mee de boot in met de oefening “De Bitterbal”, bij ons beter bekend als een hopje, of een opzetje. Maar, we moeten toegeven, dat de benaming van deze studente Economie & Marketing toch iets gezelliger is. Dus in de Skiff weet je ook waar je om moet vragen: Een lekkere portie bitterballen.

Even voorstellen: Ottojan Splinter

Even voorstellen: Ottojan Splinter

Je zult hem vast al eens een keer hebben gezien en misschien is/was hij wel jouw roei-instructeur! Ottojan, student Bouwkunde aan de Hogeschool Inholland Haarlem, heeft zijn passie voor de roeisport ontwikkelt bij de studentenroeivereniging Amphitrite. Als lid heeft...

Even voorstellen: David Jonker

Even voorstellen: David Jonker

De trouwe lezer van de TopRow blog heeft zijn naam al eens voorbij zien komen; David Jonker. Normaliter neemt hij de interviews af, maar dit keer staat hij zelf in de spotlight. Ik sprak met de “meest veelzijdige werknemer” van onze organisatie. Wie als instructeur...

Even voorstellen: Louise van Giezen

Even voorstellen: Louise van Giezen

“Zwitserse klokje”Louise werkt nu twee jaar bij Toprow. Ze is ooit geïntroduceerd door de huidige hoofdinstructeur Merel. Zij kennen elkaar van het junior roeien bij KR&ZV het Spaarne. Louise was begonnen als junior wedstrijd roeister maar na 2 jaar vond ze het...