Roeigoed, winkel in roeibenodigdheden, brengt vanaf dinsdag een ergometer met trapondersteuning op de markt. Deze Concept-E levert 200 Watt extra vermogen, waarmee Roeigoed mikt op sporters zonder talent en ruggengraat die op social media wel willen opscheppen over snelle ergometer tijden.

Hans (54 jaar, 1,63 en 109 kilo): “Vanmorgen heb ik heerlijk 6 x 500 meter weggeblaft. Lekker om dan de klok zo rond de 1.20 te houden. Dat geeft me veel zelfvertrouwen en is natuurlijk ook gewoon goed voor mijn lijf. 1.30 lukt me trouwens met één hand.”

Ook de 23 jarige Jayden is blij met deze innovatie “Fijn dat ze de accu zo subtiel hebben weggewerkt, het valt totaal niet op, dus indruk maken is heel makkelijk. En geweldig dat de Concept-E, net als de ouderwetse ergometer, sinds kort standaard op Strava een foto van mijn scores publiceert. Levert me een hoop extra kudos en aandacht op!”

Hans: “Fijn om bij langere sessies Thuisbezorgd.nl wat happy meals te laten brengen. Ik bedoel: als je niet eet ga je dood. Vroeger kon ik eten en sporten moeilijk combineren door maagzuur en opboer ellende. Met mijn nieuwe Concept-E kan ik twee passies combineren. Nooit gedacht dat ik mezelf een echte roeier zou kunnen noemen!”

Foto: Ellen de Monchy