In navolging van de Friese touringcarverhuurder Boostbussen, die inzag dat feesten in een bus wel toegestaan is in tegenstelling tot in een kroeg, heeft Gyas haar vloot direct weer op het water gelegd. 

“Stom dat we daar nooit aan gedacht hebben,” vertelt voorzitter Yven Sanders met in zijn ene hand een lachgascilinder en in zijn andere hand een mondkapje. “Roeien valt natuurlijk niet onder sporten maar onder vervoer, waardoor je gewoon met volle bezetting in een acht mag. Zolang het maar geen training is maar een party. 

Natuurlijk begrijpen we dat je niet mag roeien in deze tijden, dat levert nou eenmaal gigantische risico’s op. Maar feesten in een boot kan natuurlijk wel veilig. Mondkapje op, riem in je hand en op het ritme van ‘Eye of the tiger’ 18 kilometer lang tempo 30 rammen. En alles verloopt uiteraard netjes volgens de regels: we vragen vooraf een gezondheidsverklaring en een mondkapje is verplicht. We hebben trouwens nauw contact met de politie en de veiligheidsregio en dit mag gewoon.”