Voor NLroei lezers komt het niet als een verrassing: het mediaplatform start een nieuwe RoeiBond. 

De afgelopen maanden werd de berichtgeving op het populaire platform gedomineerd door aanvallen op het bestuur van de KNRB. Nu is de maat vol voor de redactie. 

Beoogd voorzitter Anja de Korte: “Ik loop over van irritatie richting de KNRB! Hun constante zoektocht naar mogelijkheden om te blijven roeien in Corona tijd, het eindeloze optimisme, al die medailles: het maakt me kotsmisselijk! 

In de bokssport zijn meerdere bonden al langer gebruikelijk. We krijgen ook een duidelijke eigen signatuur. We gaan ons nadrukkelijk niet richten op roei liefhebbers, die blijven maar lekker bij de KNRB. 

Wij gaan er zijn voor de azijnzeikers, de zwartkijkers en de complotdenkers. 

Die mensen voelen zich bij de KNRB al tijden niet meer gehoord.” 

De oprichting van de NLRoeiBond zal plaatsvinden op 21 december, de donkerste dag van het jaar. 

Begunstiger worden kan hier: https://nlroei.nl/doneren/

Forum voor Democratie: “Tribunaal voor roeibestuurders”

Forum voor Democratie: “Tribunaal voor roeibestuurders”

De olympische roeiwedstrijden van 2028 zullen voor het eerst niet over 2000 meter gaan. Los Angeles krijgt de trieste primeur van races over 1500 meter. Thierry Baudet - ooit lid van Nereus - is woedend: “De Spelen worden steeds infantieler. Omdat TV-kijkers zich geen...