Een rondgang op De Bosbaan leert ons dat Nederlandse roeiers hopen op een herverkiezing van zittend President Donald Trump. 

Carlo van Bokhoven: “Ja dat zou top zijn, als Trump zijn klimaatbeleid kan doorzetten roeien we over 3 jaar in februari al lekker in korte broek, dat is voor mij echt iets om naar uit te kijken. Ik ben wel klaar met die winter trainingsstages in Sevilla of Varese.” 

Ploeggenoot Gerco van Hamelen vult aan: “Die gek van een Biden heeft 2.000 miljard dollar begroot om te investeren in klimaatplannen. Koekoek, weet je hoeveel Empachers dat zijn! Iedereen weet dat je op warmer water harder kunt roeien. Als die Biden de global warming gaat stoppen gaat mij dat in de toekomst wereldrecords kosten. Dat zou poepzuur zijn.” 

Gerard de Goede van de ARB ziet het al voor zich: “Stel je voor hoe mooi het zou zijn als door de zeespiegelstijging de A2 onder water komt te staan, dan kunnen we de Head of the River op een kaarsrechte baan zonder hoerenbocht organiseren.” 

Ook coach Gert Jan van Pamelen is duidelijk: “Die Joe Biden drinkt bloed van gemartelde kinderen om jong te blijven las ik op Facebook. Zo’n figuur moet je niet in het Witte Huis willen. Trump zei laatst nog in een interview dat hij de ‘strongest rower in the States’ was geweest als hij niet voor golf had gekozen. Toen welde er bij mij toch wel een golf van sympathie op.”

Foto: Ellen de Monchy