Nu Maurice de Hond onomstotelijk heeft vastgesteld dat goede ventilatie hét wapen is in de strijd tegen Corona, draagt ook de roeibond haar steentje bij om verspreiding van deze ziekte te voorkomen. 

Sjaak de Kat, KNRB-commissaris roeiwater: “Goede ventilatie is essentieel in het voorkomen van het virus, dat weten we allemaal. Met gegarandeerd windkracht vier of meer is de WAB de uitgelezen plek als trainingslocatie en om het gehele wedstrijdprogramma af te werken.” 

Omdat de Willem-Alexander baan nagenoeg onbereikbaar is met openbaar vervoer, wordt zo onnodig reizen met OV voorkomen, zoals Rutte gisteren vroeg tijdens de persconferentie. 

Doorslaggevend was echter de verantwoordelijke rol van de horeca rondom de baan. “Er is jarenlang keihard gewerkt om de horecagelegenheden zo onaantrekkelijk mogelijk te maken. Je wilt er niet dood gevonden worden.” 

Allemaal redenen voor de roeibond om de baan in Zevenhuizen als Coronabaan aan te wijzen. Sjaak de Kat: “Je wilt toch op safe spelen. Zelfs in een intelligente lockdown voldoet deze baan aan alle eisen.” 

De wedstrijden worden ook naar de WAB verplaatst en kunnen gewoon doorgaan nu de KNRB 20 euro prijzengeld uitlooft en hiermee alle roeiers tot prof bombardeert. “Hierdoor is het verbod op amateurcompetitie niet van toepassing. Voor de wedstrijden van meer dan twee kilometer betekent het dat er met een keerboei gewerkt zal worden. De Novembervieren zal de spits afbijten.

Foto: Ellen de Monchy