Deze winter wordt Amsterdam voor de zesde keer op rij verlicht door de kunstwerken van het Amsterdam Light Festival. Vijftig dagen lang kan iedereen genieten van verschillende kunstwerken, allemaal gebaseerd op licht. 

Een van de hoogtepunten van het festival is de Water expositie. Een speciale route door de Amsterdamse grachten langs alle kunstwerken. Zo kan iedereen de kunstwerken op een speciale manier bewonderen. De bekende rondvaartboten gaan af en aan met toeristen die van deze speciale gelegenheid gebruik willen maken. Maar het kan leuker…

Want natuurlijk kan de tocht ook roeiend worden afgelegd. Roeicentrum Berlagebrug organiseert net als afgelopen jaren een speciale Amsterdam Light Festivalroeitocht. Tussen 1 december en 21 januari kunnen veteranen, senioren en studenten van  heel ervaren tot vrij onervaren roeiers hun ogen uitkijken en op een bijzondere manier genieten van alle kunstwerken.